G-kirjainta käytetään usein graafisen suunnittelun symbolina. Niin myös Graafisten Neliöiden tunnuksessa. Kotisivullamme esittelemme mielenkiintoisia kirjaintyyppejä ja
niiden G-kirjaimia.


The letter G is often used as a symbol for graphic design. So did we when we designed the symbol for Graafiset Neliöt (Graphic Squares). Our home page presents the letter G in interesting typefaces.
 
 

Eric Gill suunnitteli Monotypelle Gill Sans -kirjainperheen kohopainojen aikaan 1920-luvulla. Kirjaintyppien ja -leikkausten määrä ei voinut olla kirjapainoissa kovin runsas, sillä metallikirjakkeet olivat kallis investointi. Siksi Gill Samsin leikkausten määräkin oli rajallinen. Vaikka pidin Gill Sansin humanistisesta muotoilusta, oli sen Regular mielestäni liian tuhti leipätekstiksi ja Light taas liian ohut.

Hiljattain alkuperäisen Gill Sansin tuottaja Monotype julkaisi George Ryanin muotoileman laajennetun Gill Sans Nova -kirjainperheen. Nyt tarjonnassa ei ole enää valittamista. Gill Sans Nova Book täyttää hienosti regularin ja lightin välisen tyhjiön. Muutenkin Gill Sans Nova antaa monipuoliset madollisuudet: Valikoimassa on mm. kreikkalaiset ja kyrilliset kirjainperheet.